Egyesületünk nagy múlttal rendelkezik, 1938-ban alakult meg

  •     labdarúgó
  •     tenisz
  •     kézilabda
  •     sí

szakosztályokkal.

A tenisz, a kézilabda és a sí szakosztályok megyei bajnokságban szerepeltek kimagasló eredményekkel. A II. világháború alatt is működött az egyesület. A háború befejezése után megszűnt az egyesület.

1955-ben újraalakult az egyesület labdarúgó szakosztállyal.
Balogh Márton lett az egyesület elnöke és a labdarúgó szakosztály vezetője. Marci bácsi fiai természetesen mindannyian fociztak, míg a lányok édesanyjukkal együtt mosták, vasalták, tartották rendben a csapat szereléseit. A felnőtt és az ifjúsági labdarúgó csapat megyei szinten szerepelt, nagyon jó eredményekkel, jó szakmai felkészítés mellett.

1960-ban kiegészült még az egyesület további szakosztályokkal:

  •     kézilabda
  •     tenisz
  •     sí
  •     torna

1976-ban a leendő Nagymaros-Bős Erőmű építése miatt a Duna-parton lévő focipályát elvették az egyesülettől. Az ígéretekkel ellentétben helyette nem kapott az egyesület másik focipályát, így ebben az évben megszűnt az egyesület. Ekkor nagyon sok játékos a szomszéd településre, Dömösre igazolt. Dömösön két csapat működött: felnőtt és ifjúsági.

1990-ben alakult meg újból az egyesület tenisz ,cselgáncs és labdarúgó szakosztályokkal. Vidosits Béla lett a labdarúgó szakosztály vezetője egészen 2002-ig. Béla bácsi is családi segítséggel vezette a szakosztályt, felesége és lánya mosta, vasalta a szereléseket, készítette elő a felszerelést minden edzésre, mérkőzésre.
A szakosztály két csapatból állt, felnőtt és ifjúsági csapatból. Mérkőzéseit a csapat Visegrád-Gizella-telepen játszotta egy ideiglenes focipályán, amely kb. 3 km-re van Visegrádtól. Öltözni viszont Visegrádon a tornacsarnokban tudtak. Az edzések szintén Gizella-telepen voltak hetente kétszer vagy háromszor.
A játékosok foci iránti szeretete, rajongása leküzdötte ezeket a kellemetlenségeket, mert végre, hosszú idő után Visegrád színeiben játszhattak.
Mivel a pálya árterületen fekszik, árvízkor víz alá került, ekkor a szomszédos településeken, Dömösön vagy Dunabogdányban játszott, edzett a csapat.
1991. 03 .04.: Dr Lelkes László az egyesület elnöke
2002-től az egyesület elnöke Zeller Márton, a labdarúgó szakosztály vezetője pedig Szedlacsek János lett.

Az egyesület fő területe a labdarúgó szakosztály üzemeltetése és versenyeztetése. 2006-ben megalakult a bicikli szakosztály, mely évente 4-5 tornán szerepel. A sakk, a gyaloglók és a túra szakosztályok kis csapatai alkalomszerű tornákon szerepelnek, meglétükkel színesítik az egyesület életét.